«

Reçelli Haşhaşlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 pk oda ısısında yumuşamış tereyağ yada margarin
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından biraz az pudra şekeri
  • 1 bardak + 2 kaşık nişasta
  • 2 silme yemek kaşığı haşhaş
  • 1 pk vanilya
  • 1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
  • Un (kontrollü eklenecek)
  • Üzeri için ;reçel yada marmelat

Reçelli Haşhaşlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi kabımıza alıp güzelce özleşene kadar karıştıralım.
  2. Daha sonra kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yapalım(hamur elinize yapışmayı bıraktığında un eklemeyi bırakın)
  3. Hamurdan ceviz kadar parçalar alıp yuvarlayalım yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim ve üzerlerine çukur oluşturacak şekilde bastıralım.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derecede üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim.
  5. Fırından aldığımız kurabiyeler soğuyunca ortadaki boşluğa dilediğiniz bir reçel yada marmelat sürelim.
  6. Kurabiyeleri fırına vermeden ortasına güzel bastıralım ki pişerken kabaracağı için boşluk kaybolmasın. Afiyet olsun.

Reçelli Haşhaşlı Kurabiye

Reçelli Haşhaşlı Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *