«

Reçelli Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 yumurta sarisi
  • 150 gram esmer şeker
  • 350 gram un
  • 1 fiske tuz
  • Tepsiye yağılı kağıt

Üzeri için:

  • 50 gram gram file badem
  • 100 gram çilek reçeli/ frambuaz reçeli

Batırmak için:

  • 2 yumurta beyazı

Reçelli Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Önce tereyağı ve esmer şekeri bir kaba alalım mixer ile 5 dk çırpalım. Sonra yumurta sarılarını katalım. ( beyazını atmayalım kurabiyeleri batırmak için lazım olacak)
Unu ve tuzu da kattıktan sonra elimizle yoğuralım, taa ki yumuşak top şeklini aldıktan sonra. Folyo veyahut torbaya koyup buzdolabına koyalım. 2 saat dinlensin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlak şeklinde yuvarlayıp sonra baş parmakla ortasına bastıralım. Önce yumurta beyazına batıralım, sonra file bademine batırdıktan sonra tepsiye dizelim, ortasına da reçeli koyalım. Hamur bitene kadar bu işlemi yapalım.
Önceden ısıtılmış fırında 170 derece 20-25 dk pişirelim.
Piştikten sonra soğumaya bırakalım, soğuduktan sonra tepsiden alıp servise sunalım.
Afiyet olsun!

, Reçelli Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *