Reçelli Kurabiye

- 2 yumurta
- 1 vanilya
- 150 g bitter çikolata ( rendelenmiş )
- 200 g şeker
- 250 g un
- 125 g nisasta
- 175 g tereyağ ( oda sıcaklığında )
- 1 çay kaşığı kabartmatozu
Arasına
- Marmelat (frambuaz, ahududu. )
Tüm malzemelerimizi güzelce yoğuruyoruz ve ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz. Zamanınız varsa hamuru streç folyoya sarıp 1 saat dinlendirebilirsiniz. Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açıyoruz ve dilediğiniz şekillèrle bastırıyoruz ve yağılı kağıt serilmiş fırın tepsimize diziyoruz. Dizilen kurabiyelerin yarısının ortasını küçük bir kalıpla bastırıyoruz küçük kalıbınız yoksa küçük bir kapak da olur. 175 derece fırında pişiriyoruz ben yaklaşık 15 dak. pişirdim kurabiyeler fazla sert olmadan fırından çıkarıyoruz ve fırın telinin üstünde soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra dilediğiniz bir marmelatı tüm olan bir kurabiyenin üstüne sürüyoruz üstüne de delikli tarafını kapatıyoruz. Pudra şekeri serpip servis ediyoruz.
Afiyet olsun
, Reçelli Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.