«

Reçelli Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 yumurta sarısı
  • 200 gram tereyağı
  • 3 su bardağı tepeleme un
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Reçelli Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Tereyağı, pudra şekeri ve yumurta sarılarını iyice karışana kadar yüksek devirde çırpın.
Unu ilave ederek önce düşük devirde sonra da yüksek devirde tamamen karıncaya kadar karıştırın. Toplanan hamuru 2 parçaya bölün. Mutfak tezgahına streç film serin, hamurun ilk parçasını elinizle biraz düzelterek paketleyin, diğer hamura da aynı işlemi uygulayın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Soğuyup katılaşan hamurunuzu yağlı kağıt serdiğiniz tezgah üzerinde hafifçe unladığınız merdane yardımıyla açın silikonlu merdaneniz varsa unlamaya gerek yok, ve istediğiniz kalıplarla kesin.
Dikkatli bir şekilde yine yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aktarın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
Pişen kurabiyeleri fırından alıp soğumaya bırakın. Dilerseniz deliksiz olanların üzerine delikli parçaları koyun, üzerlerine biraz pudra şekeri serpin. İçlerine istediğiniz reçelden dökün ve servis yapın. Reçel kuruyunca daha güzel oluyor.

, Reçelli Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *