«

Reçelli Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 1 paket tereyağ (250g)
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım paket kabartma tozu

İçi için:

  • Kayısı reçeli
  • Frambuaz reçeli

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Reçelli Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Bir kabın içine tereyağı yumurtaları ve şekeri karıştırıyoruz, sonra unu ve yarım kabartma tozunu yavaş yavaş ilave ederek tekrar karıştırıyoruz. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam ediyoruz. Hamuru 3 parçaya bölüyoruz. Tezgaha biraz un serperek hamuru merdane ile açıyoruz ve kalıplarla şekillendiriyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz ve şekillenmiş hamurları diziyoruz. Kurabiyelerin yarısının ortalarını çıkartıyoruz ve 180 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz. Üzerleri biraz kızarınca çıkarıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Ortası delik olan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpiyoruz, ve düz kurabiyelerin üzerine reçel sürüyoruz. İkisini birleştirip servis tabağımıza düzüyoruz. Afiyet olsun ;-)

, Reçelli Kurabiye Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *