Reçelli Kurabiye

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Reçelli Kurabiye
Reçelli Kurabiye

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 06.04.2015  |   Okunma : 140  |   Yorum : 0

Reçel sadece kahvaltılık olarak değil, tatlı ya da hamur işleri malzemesi olarak da kullanılabilir. Reçelli kurabiye leziz bir örnek. İşte tarifi… Malzemeler 5 çorba kaşığı marmelat veya reçel 1 paket margarin (oda sıcaklığında erimiş) Aldığı kadar un 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şeker 1 paket kabartma tozu Yapılışı Oda sıcaklığında yumuşatılmış 1 paket margarini, pudra şekerini ve yumurtayı karıştırın. Yeteri kadar un ve kabartma tozunu da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Bir saat buzdolabında dinlendirin. Dinlenmiş hamuru merdane veya oklava yardımıyla yarım santim kalınlığında açın. Çay bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz yuvarlakların yarısının ortasına küçük bir şişe kapağıyla delik açın. Hepsini tepsiye dizin ve 200 dereceli fırında kızartmadan pişirin. Bütün olarak pişirdiğiniz kurabiyelere reçel veya marmelat sürüp, delikli kurabiyeleri üzerine yerleştirdikten sonra servis yapın.

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi