Reçelli Kurabiyeler

Reçelli Kurabiyeler Tarifi'nin Malzemeleri

  • 150 gram oda ısısında yumuşamış margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı ince çekilmiş fındık içi
  • 2, 5 – 3 su bardağı un

Sürmek için;

  • Vişne reçeli kullandım(Tercih ettiğiniz reçel)

Üzerine;

  • Pudra şekeri

 

Reçelli Kurabiyeler Tarifi'nin Yapılışı

Kabın içine önce margarin ve pudra şekerini alalım. İyice karıştırdıktan sonra yumurtaları ve fındık içini ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Azar azar un ilavesi ile hamurumuz kıvam alıncaya kadar yoğuralım. Elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettiğimizde hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika bekletelim. Dinlenen hamuru 4 eşit parçaya ayıralım. Yağlı kağıt arasında merdane ile hamurları açalım. Kalıplar yardımı ile şekiller çıkartarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dikkatli bir şekilde dizelim. Şekillerin yarısını düz yapalım yarısınında ortalarını çıkartalım. Bütün hamur bu şekilde hazırlandıktan sonra önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 10-12 dakika pişirelim. Fırından çıkardığımız kurabiyeler iyice soğuduktan sonra düz olan şekillere vişne reçeli sürerek ortasını çıkardığımız şekillere önce pudra şekeri serperek üstüne koyalım. Afiyet olsun.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir