Rende Kurabiye Tarifi

Rende Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gram tereyağı (oda ısısında)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 buçuk çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao

Rende Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle kabımıza tereyağını, yoğurdu, yumurtayı, vanilya şekerini ve pudra şekerini koyup hepsini karıştıralım. Sonra un ile kabartma tozunu birleştirip azar azar kabımıza ilave edip hamurumuzu yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim. Ardından hamurumuzu ikiye bölüp yarısına kakao koyup tekrar yoğuralım. Her iki hamuruda ayrı buz dolabı poşetine koyup hamurlarımızı 1 saat buzlukta bekletelim. Hamurumuz ne çok donmuş nede çok yumuşak olmaması lazım. Hamurlarımız hafif donduktan sonra buzluktan çıkaralım ve rendemizi alıp bir tepsinin içine rendenin iri gözünden hep biraz biraz hem kakaolu hamurdan hemde sade hamurdan rendeleyelim. Olduğu yerde avucumuza almadan rendelediğimiz hamurlardan kurabiye büyüklüğünde yuvarlak bir şekilde toparlayıp üzerine bastırmadan yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Diğer hamurlarımız ile de aynı işlemi uygulayalım. Son olarak önceden ısıtılmış 175 derecelik fırına ilace edip üzerleri hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 10 – 12 dakika arası kontrollü bir şekilde pişirelim. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun♡

, Rende Kurabiye Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir