Kurabiye Tarifleri
Renkli Minik Kurabiyeler

Renkli Minik Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gr tereyağ
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı kavrulmuş fındık ( toz haline getirilecek)
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı tarçın
- Aldığı kadar un
- 10 adet ıspanak yaprağı
- 2 yemek kaşığı kakao
- Çilek reçeli
Renkli Minik Kurabiyeler Tarifi Yapılışı
- Tereyağ, sıvı yağ, yumurta, rondo da çekilmiş fındık, vanilin, tarçın ve aldığı kadar un derince bir kapta yoğurulur. Hamur dört parçaya ayrılır.
- Üç parçasına pudra şekeri eklenir ( pudra şekeri eklenmeyen parçaya çilek receli eklenecek).
- Parçalardan birine iki yemek kaşığı kakao eklenir ve yoğurulur eğer hamur çok katı olursa bir miktar sıvı yağ eklenip kıvamı ayarlanır.
- Diğer parça için ıspanaklar kaynar suda 5 dakika haşlanır iyice suyu süzüldükten sonra rondo da püre haline getirilir ve hamura eklenir yoğurulur.
- Pudra şekeri eklenmemiş olan parça içine 2 yemek kaşığı çilek reçeli tanelerinden ve 5 yemek kaşığı suyundan eklenir yoğurulur. Cıvık hale gelen hamurun kıvamı un ile ayarlanır.
- Böylece 4 parça birbirinden farklı hamur elde edilir ( kakaolu, ıspanaklı, çilekli ve sade)
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamurlardan küçük küçük parçalar yuvarlak yapılarak dizilir.
- 175 derecede yaklaşık 15 dakika kontrol edilerek minik kurabiyeler pişirilir. Afiyet olsun 🙂