«

Rondolu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin Malzemeler

  • 250 gr oda ısısında tereyağı
  • Haşlanmış 3 yumurtanın sarısı (yumurtalarımız iyi haşlanmış olacak sarısı beyazından ayrılacak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Kurabiyeleri bulamak için:

  • 1, 5 paket rondo bisküvisi
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri

Rondolu Kurabiye Tarifi Yapılışı

Çok ilginç ve bir o kadar da lezzetli bir kurabiye tarifi ile geldim. Neden ilginç derseniz kurabiyemizin hamurunda şeker yok ve haşlanmış yumurta sarısı var. Oğlum haşlanmış yumurtaların sarısını ayırıyor ve yemiyor. Benim için yumurta sarısını değerlendirme ve yedirme adına güzel bir tarif oldu.
Mutlaka deneyin derim.

  1. Yumurta sarılarını ezelim. İçine tereyağ, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  2. Azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
  3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak sıraladıktan sonra bıçakla ikiye keselim.
  4. Fotoğrafta mevcut. 180º ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar 20 dk kadar pişirelim.
  5. Kurabiyelerimiz pişerken rondoda bisküvilerimizi ve pudra şekerimizi çekelim.
  6. Pişen kurabiyelerimizin ilk sıcağı çıktıktan sonra bisküvi karışımımıza her yerini bulayarak servis tabağına alalım. Deneyenler şimdiden afiyet şeker olsun.

Rondolu Kurabiye

Rondolu Kurabiye

Rondolu Kurabiye

Rondolu Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *