Şam Kurabiyesi

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Şam Kurabiyesi
Şam Kurabiyesi

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 06.04.2015  |   Okunma : 140  |   Yorum : 0

Bir tür portakallı kurabiye olan Şam kurabiyesi, çay saatlerinizde veya ikramlık olarak leziz bir seçenek olabilir. Malzemeler 3-4 adet yumurta 250 gr. yumuşak margarin (oda sıcaklığında) 2 su bardağı toz şeker 1 portakal suyu ve rendesi 3 yemek kaşığı yoğurt (ılık) 1 paket kabartma tozu veya 1 tatlı kaşığı karbonat Aldığı kadar un Yapılışı Bir kapta yumurta, yoğurt, yağ, şeker, portakal suyu ve rendesi iyice karıştırılır. Karbonat ve elenmiş un ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilir. Yağlı kağıt serili tepsiye, iri yuvarlaklar halinde şekil verilen ve toz şeker serpilen kurabiyeler aralıklı olarak dizilir. (Hamur elinize yapışmasın diye elinizi önce suya batırın ) Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi