Saray Usulü Bisküvi

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Saray Usulü Bisküvi
Saray Usulü Bisküvi

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 26.02.2016  |   Okunma : 95  |   Yorum : 0

Saray Usulü Bisküvi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 yumurta
  • Yarım paket tereyağ (125 gr)
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 kabartma tozu
  • Limon kabuğu rendesi (İstediğiniz miktar)
  • 2 kaşık su
  • Bir çimdik tuz
  • 3-4 su bardağı un

Saray Usulü Bisküvi Tarifi'nin Yapılışı

Bu tarifi daha önce bir yemek programında gördüm. Uyguladım çok güzel oluyor. Hamuru bayağı fazla oluyor. İki tepsi kurabiye çıktı. İkisini farklı şekillendirdim birini az birini çok pişirdim. İkisi de lezzetli oldu. Ben kendime göre biraz miktarlarında oynama yaptım. Gelelim yapılışına;
Un dışında tüm malzemeler yoğurularak iyice karıştırılır. Homojen hale gelene kadar yoğurmaya devam edilir. Homojen hale gelince un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yassı şekil verilir. Tepsiye aralıklı dizilir.
Aldığım tarifte 180 derece ısıtılmış fırında 15 dk pişirin diyordu. Fırınına göre değişmekle beraber ben ilkini yirmi dakika ikincisini yarım saat pişirdim. Yarısını beyaz yarısını daha kızarmış halde çıkardım.

, Saray Usulü Bisküvi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi