Sebze Suflesi

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Sebze Suflesi
Sebze Suflesi

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 27.12.2015  |   Okunma : 145  |   Yorum : 0

Sebze Suflesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 orta boy kereviz
  • 1 orta havuç
  • 1 iri pırasa
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 yumurta
  • 3 silme çorba kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber

Sebze Suflesi Tarifi'nin Yapılışı

Kış sebzeleriyle yapılan bu çok leziz tat, isterseniz yemekte, isterseniz çayın yanında sunulabilir. Ayrıca çocuklarınız yerken kerevizi pırasayı hiç hissetmeyecekler. Öncelikle yumurta sarıları ve akları ayrılır. Aklar tamamen köpürüp katılaşıncaya kadar çırpılır, bir kenara ayrılır. Sarı ve akları ayırmamızın sebebi, bol sebze, az yumurta ve un kullandığımız için kabarmada sorun olmaması için. Köpüren aklar hamuru kabartacak. Kereviz küçük küpler halinde kesilir, havuç iri rendelenir, pırasa incecik dilinir. 2 çorba kaşığı tereyağ ile derin tavada kavrulur. Tamamen ölünce kapatılır ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca içine yumurta sarıları, un, kabartma tozu, tuz, karabiber de katılır ve karıştırılır. Son olarak köpürmüş olan aklar da kaşık kaşık katılıp birbirine yedirilir. Yaplanmış sufle kaselerine paylaştırılır. ( Muffin kağıtları da kullanılabilir)180 derecede 25 dk pişirilir. Afiyet olsun.

, Sebze Suflesi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bu Tarifimize Baktınız Mı?  Kolay Kurabiye Tarifi

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi