Şeftali Kurabiye

HAMUR İÇİN;
- 2 yumurta
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 3 tatlı kaşığı zerdeçal
MUHALLEBİSİ İÇİN;
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 3 çorba kaşığı şeker
SOS İÇİN;
- 3 çay kaşığı zerdeçal
- Yarım su bardağı kaynamış şu
SOS İÇİN;
- 9-10 adet nar çiçeği kurusu
- Yarım su bardağı kaynamış su
- 1 buçuk çorba kaşığı şeker
DIŞI İÇİN;
- 3 çorba kaşığı şeker
İlk önce ayrı kaseler kaynamış suları koyup birinin içine zerdeçal, birinin içine nar çiçeklerini koyup nar çiçeği ne şekeri de ekleyip üzerlerine tabak kapatıyoruz. Onlar kenarda suya renk verirken kurabiyenin muhallebisini yapıp soğumaya bırakıyoruz. Kurabiyenin hamurunu yoğurup 2 eşit parçaya bölüyoruz hamuru. Hamurun bir parçasına 3 tatlı kaşığı zerdeçal katıp sarı hamur yapıyoruz bir sarı bir beyaz hamurum uz olacak. Hamur da ceviz büyüklüğünde parça koparıp içini ceviz kabuğu ile çukur yapalım. çukuru yukarı bakacak şekilde tepsiye dizelim. Beyaz ve sarı hamurumuz olacak tepside. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarmadan pişirelim kurabiyeler soğuyunca sarı hamuru sarı suya batırıp muhallebi sürüp beyaz hamuru da Nar çiçekli suya batırıp kırmızı rengi alınca birleştirip toz şekere bulayım servis tabağına dizelim kurabiyelerin hepsine aynı işlemi yapalım seviye hazır .AFİYET OLSUN. ARKADAŞLAR BEN GIDA BOYASI KULLANMAMAK İÇİN NAR ÇİÇEĞİ VE ZERDEÇAL KULLANDIM KESİNLİKLE DENEYİN ÇOK LEZZETLİ.
, Şeftali Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.