Şeftali Kurabiyesi

Şeftali Kurabiyesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2, 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

HAMURU İÇİN;

  • 3 su bardağı un
  • 250 g tereyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri

RENKLENDİRMEK İÇİN;

  • Sarı gıda boyası
  • Kırmızı gıda boyası
  • Toz şeker

Şeftali Kurabiyesi Tarifi'nin Yapılışı

Süt, şeker, un ve mısır nişastası tencereye alın çırpılarak muhallebisi pişirin. Kıvama gelince ocaktan alın soğumaya bırakın. Geniş bir kaba 2 adet yumurta kırın. 250 g tereyağ ve 1 bardak pudra şekeri ekleyin. Ortalama 3 bardak unla hamur yoğurun. Yoğurulan hamurdan cevizden biraz küçük bezeler elde edilir. Ceviz kabuğunun dışta kalan yüzeyi bu bezelerle kaplayın. 185 derecede önceden ısıtılan fırına verin. Pişme süresi ortalama 25 dakikadır. Bunun her fırında değişebileceğini unutmayınız. Fırından çıkan hamurlar sıcaklığını atınca ceviz kabuklarından ayrın. Kabuğun şeklini almış olacaktır. 2 hamurun arasına soğuyan muhallebi konur ve birleştirin. Şeftali şeklini almış olacak. Dış yüzeyi önce sulandırılan sarı ve kırmızı gıda boyasına sonra toz şekere bulayın. Servis edin. Afiyet olsun. ☺

, Şeftali Kurabiyesi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir