«

Şeker Hamur Süslü Yaş Pasta ve Kurabiyeler Tarifi'nin Malzemeleri

  • Büyük dikdörtgen pandispanya (40cm x 25cm):
  • 10 yumurta
  • 2 vanilya şekeri
  • 400 gr şeker (2 su bardağı + 3 yemek kaşığı)
  • 500 gr un (4 su bardağı + 3 yemek kaşığı)
  • 1 paket kabartma tozu

Krema için:

  • 500 gr frambuaz (taze veya dondurulmus)
  • 500 gr lor peynir veya eksi krema (Quark veya Schmand, bunlari temin edemezseniz labne ((Mascarpone)) kullanabilirsiniz)
  • 200 gr şeker
  • 3 paket krema (600 ml)
  • 3 paket krema sertlestirici

‼️ KREMA VE SERTLEŞTİRİCİ BULAMAYANLAR İÇİN:

  • 3 paket krem santi
  • 600 ml süt

Frosting için:

  • 500 gr pudra şekeri (2 paket)
  • 250 gr tereyağı (1 paket oda sıcakliginda)
  • 3 yemek kaşığı limon suyu

Kurabiyeler için:

  • 210 gr tereyağı (oda sıcakliginda)
  • 110 gr pudra şekeri (1 su bardağından bir pakmak eksik)
  • 1 yumurta (oda sıcakliginda)
  • 380 gr un (3 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarcin (isteğe bagli)

‼️Kurabiye tarifi sitedeki ❤️”Ebru mutfakta” ❤️ hanima ait, tarifin adi “Butik kurabiye Hamuru”, kendisine burdan tekrar tesekkür etmek istiyorum, mükemmel kurabiyeler mis gibi, mutlaka deneyin hanimlar. Yapilisi için Ebru hanimin tarifine bakabilirsiniz‼️
Pastamızı ve kurabiyelerimizi süslemek için önceden hazırlanmis renkli şeker hamurları (yapilisi profil sayfamda mevcut):

  • 600-700 gr beyaz şeker hamuru
  • 250 gr mavi şeker hamuru
  • 250 gr pembe şeker hamuru
  • Beyaz ve pembe pasta boncuklari
  • Istege göre farkli süslemeler

Şeker Hamur Süslü Yaş Pasta ve Kurabiyeler Tarifi'nin Yapılışı

Merhabalar hanımlar, yeğenim için yaptığım söz pastasının ve kurabiyelerin tarifini ve süsleme şeklini sizlerle paylasmak istiyorum. Bu kadar büyük bir pastaya ihtiyaciniz yoksa, tabiki bütün malzemeleri yariya indirerek normal yuvarlak kalıpta (26 cm) yapabilirsiniz.
Kurabiye malzemesinden ben 45 tane kalp şekli elde ettim, Ebru hanım biraz daha ufak kalıplar kullandığı için 55-56 adet kurabiye elde etmiş. Bunları göz önünde bulundurarak aşağı yukarı hesabı siz yapın ☺️.
Pandispanyamızla başlayalım, yumurta, şeker ve vanilya bir büyük kaba alınır ve !!!20 dakika!!! Mikserle çırpılır, bu sayede malzemenin hacmi 3 katına çıkacaktır köpük köpük olacaktır. Şimdi unu ve kabartma tozunu içine eleyelim ve bir kaşıkla yavaşça içten dışa doğru daireler çizerek unu yumurta karışımına yedirelim, yavaş karıştırın ki kabarcıklar sönmesin. Yoksa pandispanyanız kabarmaz. Tepsimizin tabanına yağlı kağıt yerleştirelim. !! Kalıbın kenarlarına SAKIN yağ sürmeyin!! Çünkü karışım kalıbın kenarlarına tırmanarak kabaracak, kenarlarda yağ olursa, sürekli aşağıya kayar, fazla kabarmaz ve kenarları sert olur. Harcımızı tepsiye dökelim, ve yavaşça düzleyelim. Önceden altlı üstlü ısıtılmış 175 derecede 25-30 dakika pişirelim. Fırından fırına degisir, dikkatli olalım ve çöp testini yapalım. Ilk 20 dakika fırının kapağı hiç açılmadan pişirilir. Piştikten sonra fırını kapatın ve 1-2 dakika daha fırında kalsın, dikkat edin içinde unutmayın.
Pandispanyamız soğuduktan sonra istediğiniz kata bölün (4 kata kadar bölünebilir bir pandispanya oluyor cünkü).
Kremanın yapılışı: krema ve sertleştirici koyulaşana kadar çırpılır (ya da kremsanti tarife uygun yapılır), frambuaz şekerle birlikte püre haline getirilir ve içine lor peyniri katılıp kaşıkla karıştırılır. Daha sonra çırpılmış krema (veya kremsanti) bir kaşıkla içine katılır ve yavaşça karışıtırılır. Sakın çırpmayın sulanır.
Pandispanyamızı krema ile doldurup 1-2 saatliğine buzdolabına koyuyoruz, strec folyo ile sarın lütfen.
Frosting için yağ, pudra şekeri ve limon suyu bir kaba alınır ve 5 dakika mikserle yüksek derecede çıepılır ve oda sıcaklığında bekletilir. Bu karışımla pastamızı sıvamamız lazım, şeker hamuru ile kaplamadan önce. Bu sıva yapılmaz ise, pastadaki krema hamuru eritir ve delinir.
Pastamız 1-2 saat dolapta bekledikten sonra kelepçe çıkartılır, kenarlar bir bıçakla temizlenip düzlenir ve pasta derin dondurucuya konulur, frostingi daha kolay yapabilmemiz için kremanın dış tabakası donması lazım. 30 dakika kadar sürebilir. Donduysa çıkarıp sıvamızı yapalım ve tekrar 2-3 dakikalığına derin dondurucuya koyalım. Yapılışı ve resimleri diğer tariflerimde mevcut, bakabilirsiniz.
Şimdi şeker hamuru ile kaplanabilir pastamız, tezgaha pudra şekeri eleyin pastanızın büyüklüğünde hamuru oklava ile açın ve üzerine örtün, kenarlarını elinizle düzleyin, ve arta kalan kısımlarını bir bıçakla düzgün bir şekilde kesin alın ( pasta kaplama detaylı ve resimli tarif profil sayfamda mevcut).
Sıra geldi süslemeye, ben bir gül buketi yaptım, bir yüzük kutusu, fiyonk ve minik çiceklerle süsledim. Siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.
Küçük gülleri resimlerde görüldüğü gibi yapıp, çöp şişlerle pastaya batırıp buket şekline getiriyoruz. Ben 13 adet yaptım ve kullandım.
Yüzük kutusunuda resimlerde görüldüğü gibi yapıp pastanızın üzerine yerleştirebilirsiniz içinede iki tane sarı halka, yüzük şeklinde yapıp koyabilirsiniz.
Pastanızın boş kalan kısımlarına istediğiniz şekilde süslemeler yapabilirsiniz. Ben boncuklu minik çicekler serpistirdim.
Kurabiyelerimi Ebru hanimin tarifine göre yapıp resimlerde görüldüğü gibi süsledim, belki fikir olur sizlere.
İşte bu kadar güzel bayanlar, umarım sizleri bir kez daha cesaretlendirebilmişimdir bu tür pastaları yapabilmeniz için. Çok zahmetli, çok yorucu ama bir o kadarda keyifli. Ben çok keyif alıyorum, sonuç da böyle mükemmel olunca bütün yorgunluğum unutuluyor.
İnşallah bepenirsiniz, yapacaklar için şimdiden kolay gelsin, herkese hayırlı günler diliyorum. Sevgiler ❤️

, Şeker Hamur Süslü Yaş Pasta ve Kurabiyeler www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *