«

250 gr tereyağı 1 su bardağı pudra şekeri 1 adet yumurta 1 su bardağı mısır nişastası Aldığı kadar un

250 gr tereyağ oda sıcaklığında 1 su bardağı pudra şekeri ile iyice çırpalım. Sonra oda sıcaklığında 1 adet yumurta eklenir, iyice çırpılır. Sonra 1 su bardağı mısır nişastası( kıtır kıtır sevdiğim için 1 su bardağı koyuyorum) nişastayla iyice yoğurulur. En son un yavaş yavaş elenerek eklenir. Eğer tarçınlı vanilya yada kakaolu yapacaksanız bu arada konur. 3 su bardağı rahat alıyor ama tereyağı markası, un vs fark olunca artık orada ustalık işe giriyor ve kulak memesi kıvamında olacak. Un az gelirse biraz daha ekleyin ama 250 gr tereyağına mutlaka 3 su bardağından az olmuyor. Elinizde çok oynamadan hamuru yağı çok eritmeden yani hızlı hızlı yoğurulur. Streç filme sarılır ve en az 1 saat dinlendirilir buzdolabında. Sonra yağlı kağıt üzerinde 1 cm kadar açılır. İstediğiniz kalıpla kesilir ve önceden ısıttığımız fırında en az 10-12 dk pişirilir. Fırına göre de süre değişir. Ama 13-14 dakikayı geçmesin yoksa çok sert olur. Pişen kurabiyeler en az 3-4 saat dinlendikten sonra şeker hamuruyla süsleme kısmına geçebilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *