Kurabiye Tarifleri

Şeker Hamurlu Kurabiye (Butik Kurabiye)

Şeker Hamurlu Kurabiye (Butik Kurabiye) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 yumurta
  • 200 gram yumuşak margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 2, 5-3 su bardağı arası un
  • 1 çay kaşığının ucu ile kabartma tozu
  • Tarçın

Şeker Hamurlu Kurabiye (Butik Kurabiye) Tarifi'nin Yapılışı

Benim yaparken hem çok eğlendiğim hem de tadını çok sevdiğim bir lezzet şeker hamurlu kurabiye. Özel günlere, doğumgünlerine yapabileceğiniz ya da çayın yanında ikram edebileceğiniz zor gibi görünen ama aslında çok basit bir tarif veriyorum sizlere. Ben arkadaşımın nişanına yapmıştım ve herkes de hazır sanıp şaşırmıştı. Şimdi gelelim yapılışına.
Geniş bir kabın içine yağı ve yumurtayı koyuyoruz ve elimizle yada bir mikser yardımı ile karıştırıyoruz. Bu karışımın içine pudra şekerini, nişastayı, unu eleyerek ilave ediyoruz. Fakat unun tamamını ilave etmeyin yavaş yavaş ekleyin. Kabartma tozunu ilave ediyoruz. Benim tercihim tarçındı fakat siz dilerseniz limon kabuğu ilave edebilirsiniz. Yoğurmaya devam ediyoruz. Hamurun kıvamı çok sert olmamalı. Elimize biraz yapışmalı kurabiye hamuru eğer çok un koyarsak hamur çatlar ve hamuru açarken bu çatlamalar sebebiyle zorluk yaşabiliriz. Hamurumuz hazır şimdi dinlendirmek için streç film ile sarıp buzdolabında en az yarım saat (zamanınız varsa 1 saat) bekletelim.
Buzdolabından çıkardığımız kurabiye hamurunu nişasta kullanarak merdane yardımı ile açıyoruz. Benim tercihim silikon merdane çünkü tahta merdane gibi damarlı olmadığından hiç bir şekilde hamurumda ve şeker hamurumda iz bırakmıyor. Ama yoksa tabiki de normal merdane de olur. Açtığımız hamurun her tarafının eşit olduğuna dikkat edelim. Hamurun çok kalın olmamasında fayda var çünkü kalın olduğunda içi pişmiyor, çok ince olursa da bu sefer de tepsiye koymak için hamuru kaldırırken şekli bozuluyor. Bir kaç defa yapınca göz kararı ideal kalınlığı tutturabilirsiniz. Kullanacağımız kurabiye kalıbı ile açtığımız kurabiye hamurunu keselim. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kalıp ile kesilen kurabiyeleri yerleştirelim.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında (ben 20 dakika önceden ısıtıyorum tabi hee fırına göre değişir) yaklaşık olarak en az 10 en fazla 20 dakika kadar kontrollü olarak pişirelim. Ben 10 dakikadan sonra başında bekleyip sürekli kontrol ediyorum. Fanlı olarak pişirmekte fayda var. Kurabiyeler pişerken mutlaka kontrol edin kalınlık ve kurabiyenin şeklinin büyüklüğüne göre pişme süresi değişiklik gösterebilir. Rengi çok çabuk değişiyor. Hafif pembeleşmeye başlayınca çıkaralım. Kurabiyelerimiz hazır. Kurabiyeleri böyle de bırakabilirsiniz ya da dilerseniz şeker hamuru ile daha renki hale getirebilirsiniz.
ŞEKER HAMURU İLE SÜSLEME
Kurabiyelerimizi şeker hamuru ile süslemek için büyük süpermarketlerde bile rahatlıkla bulabileceğiniz şeker hamuru almanız gerekiyor. Ben hazır şeker hamuru kullanıyorum çok pratik oluyor ve saklama süresi de oldukça uzun. Dilediğiniz renkte şeker hamurları mevcut. Pasta malzemeleri satan yerlerden rahatlıkla temin edebilirsiniz. Satın aldığımız şeker hamurunu merdanemizle açıyoruz. Fırında çıkan kurabiyelerimizin en azından yarım saat soğuması gerekiyor eğer sıcak sıcak şeker hamurunu üzerine yapışırmaya kalkarsak eriyebilir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise şeker hamurunu nişasta ile açmak❕Şeker hamurunu yaklaşık az bir kalınlıkta açıyoruz. Hamuru kesmek için kullandığımız aynı kalıpla şeker hamurumuzu da kesiyoruz. Fırçayı hafif ıslatarak kurabiyenin üzerine sürüyoruz ve tam üstüne gelecek şekilde şeker hamurumuzu yapıştırıyoruz. Şeker hamurlu kurabiyelerimiz hazır.
Kurabiye tadında günler , Şeker Hamurlu Kurabiye (Butik Kurabiye) www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı