Şeker Hamurlu Kurabiye

Malzemeler

      200 gr tereyağı

 

      1 paket pudra şekeri

 

      1 tatlı kaşığı tarçın

 

      Aldığı kadar un (5 su bardağı)

 

      Yarım çay bardağı sıvı yağ

 

      1 adet yumurta

 

    Renkli şeker hamurları

Oda ısısında olan yumurta ve tereyağını, pudra şekerini derin bir kaba koyup iyice karıştırıyoruz. Üzerine tarçın ve unu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. İyice yoğurduğumuz hamuru strece sarıp 1 saat buzdolabında bekletiyoruz. 1 saat sonra buzdolabından çıkarıp üzerine un serperek merdane yardımıyla açıyoruz. Sonra şekil kalıplarıyla kesiyoruz. Daha önce 180 derecede ısıtılmış fırına koyup, 15 dakika pişiriyoruz.
Pişen kurabiyeleri isteğe bağlı olarak şeker hamurlarıyla süsleyebilirsiniz. Kurabiyelerin üzerine şeker hamuru eklemek için öncelikle şeker hamurunu nişasta serperek merdane ile açıyoruz. Sonra şeker hamurunu şekil kalıplarıyla kesiyoruz. Pişen kurabiyelerin üzerine ballı su karışımı sürüyoruz ve üzerine şeker hamurlarını yapıştırıyoruz. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir