«

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 250 gr margarin (Oda ısısında)
  • 2 yumurta (Birinin sarısı üzeri için ayırılacak)
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Ceviz

Şekerpare Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti için şeker ve su tencere alınıp kaynamaya bırakılır.
  2. Kaynamaya başladığında ocağın altı kısılarak içine limon suyu dökülerek birkaç dk daha kaynatılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  3. Hamuru için yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler alınır ve karıştırılır.
  4. Un ve kabartma tozu harmanlanır ve azar azar ilave edilir. orta sertlikte bir hamur elde edilir.
  5. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparılarak elde yuvarlanır.
  6. Pişirilecek tepsiye dizilir. Ortalarına ceviz hafif bastırılarak yerleştirilir.
  7. Önceden ısıtılmış 175 derece de 30 dk pişirilir. Bu süre fırından fırına değişebilir kontrollü olun)
  8. Fırından çıkarılan ve ilk sıcaklığını atmış olan şekerparelerin üzerine soğumuş olan şerbet gezdirilir.
  9. Şekerpareler şerbetini çekip soğuduklarında servis edilmeye hazırdır. deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊😊

Şekerpare

Şekerpare

Şekerpare

Şekerpare

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *