«

Şekli Şahane Mantar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağından biraz fazla pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1. 5 su bardağı mısır nişastası
  • Aldığı kadar un ( yaklaşık 2’5_3 su bardağı)
  • Yumuşak bir hamur olmalı

Üzerine şekil vermek için;

  • Kakao

Şekli Şahane Mantar Kurabiye Tarifi Yapılışı

Ağızda dağılan muhteşem bir lezzet buyrun tarife;

  1. Oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekerini bir kaba alalım.
  2. Beyazlaşana kadar çırpalım, yumurtaları da ekleyerek tekrar karıştıralım .
  3. Üzerine nişastayı ekleyelim karıştıralım ,mikseri bırakıp kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim
  4. Üzerine yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım .
  5. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım .
  6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim .
  7. Bir şişe kapağı veya istediğiniz bir aparatı kakaoya batırıp kurabiyelerin ortasına hafif bastırarak şekil verelim .
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  9. Fazla kızarmamasına dikkat edelim afiyet olsun.

Şekli Şahane Mantar Kurabiye

Şekli Şahane Mantar Kurabiye

Şekli Şahane Mantar Kurabiye

Şekli Şahane Mantar Kurabiye

Şekli Şahane Mantar Kurabiye

Şekli Şahane Mantar Kurabiye

Şekli Şahane Mantar Kurabiye

Şekli Şahane Mantar Kurabiye

Şekli Şahane Mantar Kurabiye

Şekli Şahane Mantar Kurabiye

Şekli Şahane Mantar Kurabiye

Şekli Şahane Mantar Kurabiye

Şekli Şahane Mantar Kurabiye

Şekli Şahane Mantar Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *