«

Seksenlerin Elmalı Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr yumuşamış margarin
  • 1 Yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 limon rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-3. 5 su bardağı un

ELMALI İÇ HARCI İÇİN

  • 3 adet ekşi elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım paket tarçın
  • 1 avuç içi dövülmüş ceviz

ÜZERİ İÇİN

  • Pudra şekeri

Seksenlerin Elmalı Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

Merhaba, kayınvalidemin 80 lerden kalma bir yemek kitabı vardı bende elmalı kurabiye yaptım. Müthiş oldu arkadaşlar.
Herkez çok beğendi.

  1. Elmaları soyalım ve rendeleyelim tavaya alalım üzerine şekeri koyup suyunu çekene kadar kavuralım.
  2. Soğuduktan sonra tarçın ve cevizi koyup karıştıralım.
  3. Un hariç bütün malzemeleri karıştıralım. Unu eleyelim ve yavaş yavaş koyalım ve yoğuralım. Ele yapışmayan hamur oĺucak.
  4. Caviz büyüklüğünde parçalar koparıp 9-10 cm açalım ve iç harcından koyalım.Yuvarlayalım ve ay şeklini verelim.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar pişirelim 25-30 dk.Ilınınca pudra şekeri serpelim

Deneyecellere şimdiden afiyet olsun????

Ben bu seferki iç harcını marmelat kullandım. Böylede çok güzel oldu.

Seksenlerin Elmalı Kurabiyesi

Seksenlerin Elmalı Kurabiyesi

Seksenlerin Elmalı Kurabiyesi

Seksenlerin Elmalı Kurabiyesi

Seksenlerin Elmalı Kurabiyesi

Seksenlerin Elmalı Kurabiyesi

Seksenlerin Elmalı Kurabiyesi

Seksenlerin Elmalı Kurabiyesi

Seksenlerin Elmalı Kurabiyesi

Seksenlerin Elmalı Kurabiyesi

Seksenlerin Elmalı Kurabiyesi

Seksenlerin Elmalı Kurabiyesi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *