«

Selanik Gevreği Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ tereyağı ile karışık
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • isteğe bağlı kuru meyveler, kuru yemişler fındık, ceviz vs

Selanik Gevreği Tarifi'nin Yapılışı

Yumurtaları köpürene kadar çarptıktan sonra şekeri ekleyip çırpın .Daha sonra yağ, sirkeyi ekleyin çırpın. Unu eleyerek kabartma tozu ile ekleyin .Splatula ile kıvam aldırın.Kek hamurundan daha yoğun kıvamda olmalı (ölçülü unun hepsini bir anda eklemeyin bir bardaktan sonra azar azar ekleyin) ardından istediğiniz kuru malzemeleri ekleyerek yine splatula ile karıştırın. Karışımı iyice yağlanmış baton kek kalıbına aktarın üzerini düzeltin.
Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın 25-30 dk pişirin (üzerinin kızarması içinin pişmesi yeterli olur.Fırına göre kontrol edin)
Kalıptan ertesi gün çıkarıp fazla kalın kesmeden dilimleyin, fırın tepsisine dizin ( en az 8 saat soğumalı) ve 150 derecede 15 -20 dk pişirin. Gerekirse fırının ısısında bir süre daha kuru ve kıtır hal almaları için bekletebilirsiniz.
Afiyet olsun.

, Selanik Gevreği Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *