«

Selanik Gevreği Tarifi'nin Malzemeleri

  • 5 yemek kaşığı (oda sıcaklığında) tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 2. 5 su bardağı un
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • 1 çay bardağı antep fıstığı
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı tuzlu fıstık

Selanik Gevreği Tarifi'nin Yapılışı

Tereyağı ve şeker çarpılır ardından tek tek yumurtalar eklenerek çarpılır. Un, kabartma tozu, vanilya ve kuru yemişler eklenerek yoğurulur. Hazırlanan hamur iki yağlı kağıt arasında çok ince olmayacak şekilde dikdörtgen şekli verilerek merdane yardımıyla inceltilir. Üzerinden yağlı kağıt kaldırılarak fırın tepsisine alınır. 180 derecelik fırında 25 -30 dakika pişirilir. Fırından çıkartınca dilimleyin ve dilimler yukarıya bakacak şekilde ızgara tepsiye dizin ve 15 20 dakika daha pişirin. (piştikten sonra bir 10 dk dinlenmeye bırakırsanız daha kıtır ve lezzetli olur)

, Selanik Gevreği www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *