Semerkant Kurabiye (Elmalı)

Semerkant Kurabiye (Elmalı) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gr tereyağı ( yarım paket eritilmiş)
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı dolu toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un ( 2, 5 su bardağı )
  • İç malzemesi için (ben reçel kullandım)

Üzeri İçin ;

  • Pudra şekeri

Semerkant Kurabiye (Elmalı) Tarifi'nin Yapılışı

İlk önce bir kaba 2, 5 su bardağı un koyuyoruz .Üzerine yoğurt ,nişasta, sıvı yağ, tereyağ ,şeker ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın kulak memesi kıvamında bir hamur yapıyoruz .Yarım saat dinlendirdikten sonra tezgaha tabak büyüklüğünde merdaneyle açıyoruz ve her birini çarkıfelek şekilde kesip ortalarına bıçak yardımıyla v şeklinde üç şerit yapıyoruz .Reçelimizi ortaya koyup karşılıklı katlıyoruz .Aynı işlemi bitene kadar yapıp yağladığımız tepsiye diziyoruz .Üzerine yumurta sarısını sürüp 180 derece de pişirmeye bırakıyoruz .Fırından çıkarttığımız kurabiyeleri soğuduktan sonra üzerine pudra şekerini serpin .Afiyet olsun.

, Semerkant Kurabiye (Elmalı) www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir