Semerkant Kurabiyesi

Semerkant Kurabiyesi Tarifi

Semerkant Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı (yarım paket)
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı dolu toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un(2. 5 su bardağı)

İç Malzeme İçin ;

  • 3 veya 4 adet elma
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ceviz çekilmiş
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • Üzeri için pudra şekeri

Semerkant Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle soyup rendelediğimiz elmaları tavada şekerini ilave ederek orta ateşte suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  2. Daha sonra cevizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  3. Hamuru için un hariç malzemeleri elimizle eziyoruz.
  4. Sonra unu ekleyip kulak memesi kıvamına gelince istediğiniz şekli verip yağlı kağıt olan fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika üzeri fazla kızarmadan pişiriyoruz.
  6. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun 🙂

Semerkant Kurabiyesi

Semerkant Kurabiyesi

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir