«

Malzemeler:

  • 2,5 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Ceviz

Şerbeti için;

  • 2,5 bardak su
  • 2,5 bardak şeker

 

Hazırlanışı:

  1. İlk olarak şeker ve suyu kaynatarak şerbetini hazırlayın.
  2. Şerbet kaynarken yoğurt, sıvı yağ, yumurta, irmik, un ve kabartma tozu ile yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Hamuru ceviz büyüklüğünde kurabiye gibi şekillendirerek tepsiye dizin.
  4. İsteğe göre üzerine ceviz ya da fındık batırın ben ceviz koydum.
  5. Daha sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
  6. Sıcak fırından çıkan kurabiyelerin üzerine ılıyan şerbeti dökün ve şerbetini çekmesini bekleyin.

Afiyet olsun.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *