Sheftali Tarifi'nin Malzemeleri

  • Hamur
  • 3 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 250 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Muhallebisi

  • 2, 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kashigi un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Vanilya

Sos için

  • Sarı ve kırmızı gıda boyası
  • 2 bardak su (gıda boyalarımızı karıştırmak için )
  • 1 çay bardağı toz şeker

Sheftali Tarifi'nin Yapılışı

Önce muhallebi hazırlanır tüm malzemeler karıştırılarak ocakta katılaşıncaya kadar kaynatılır dikkat edin iyice katılaşsın ki dışarıya akmasın. Muhallebimizi iyice soğutup buzdolabına kaldırın 15 dakika kadar buzdolabında sebze kısmında tutunuz,Un, yumurta, tereyağı, pudra şekeri derin bir kaba alınır ve hamur yoğrulur.
Hamurumuzdan cevizden büyük olmayacak kadar bezeler koparılır. Bezelerimizi yarım ceviz kabuğunun üzerine kapatın ve hamur olan tarafı üst tarafa gelecek şekilde tepsiye dizin ve 180 derecede 15, 20 dakika pişirin
Ceviz kabuğu olmadığı halde ne yapılır elimizle bezelerimizi yatsılayarak ve ya tatlı kaşığımızın arka tarafına bastırarak şekil verip pişirebilirsiniz.
Pişmiş olan kurabiyelerimizin iç tarafında boşlluk olacaktır o boşluğa muhallebimizden koyup 2 tane kurabiyeni birleştirip bir tarafinı sarı diğer tarafını kırmızı qıda boyası sürüp toz şekere bulayarak kenara alıp dinlendiriyoruz (buz dolabında buzlukda değil sebze kısmında 2 saat kadar dinlendirirsek çok daha güzel olur
isterseniz armut veya elma şekli vererekde pişirebilirsiniz

, Sheftali www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir