«

Sirkeli Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr tereyağı oda sıcaklığın da erimiş
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tane yumurta akı içine sarısı üzerine
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un kontrollü dökün

Üzerine sürmek için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı  pekmez

Üzerini için;

  • Susam yada çörek otu evde ne varsa

Sirkeli Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için tereyağı ve sıvı yağ alın.
  2. Derin bir kaba yoğurt, mahlep ,şeker, tuz,sirke ,yumurta akını koyup iyice karıştırın .
  3. Sonra 3 su bardağı unu yavaş yavaş ilave edin.
  4. İyice yoğurun. Kulak memesi kıvamında olmalı .
  5. Hamuru yoğurma işlemi bitince yumurta sarısını ,bir yemek kaşığı pekmez ile karıştırın ve hazırladığımız kurabiyeleri istediğimiz şekli verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin .
  6. Üzerine yumurta pekmez karışımını yumurta fırçası ile sürün.
  7. En son susam yada çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
  8. Yaklaşık 20 dk da pişti benim fırında fırından fırına değişebilir .Kontrol edip piştiğine emin olunca fırından çıkartın kıyır kıyır bir kurabiye tarifidir afiyet olsun.

Sirkeli Kandil Simidi

Sirkeli Kandil Simidi

Sirkeli Kandil Simidi

Sirkeli Kandil Simidi

Sirkeli Kandil Simidi

Sirkeli Kandil Simidi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *