Sirkeli Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan)

Sirkeli Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 – 4 su bardağı un (un kalitesine göre değişkenlik gösterebilir )
  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1, 5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin:

  • 1 adet sarısı
  • Susam, çörek otu

Sirkeli Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan) Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki 250 gram tereyağını derince bir kabın içerisine alın.
  2. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ve 2 adet yumurta ilave ederek yavaş yavaş karıştırın.
  3. Bu karışımın içerisine 2 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, 1, 5 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 paket kabartma tozu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  4. Ardından unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın istediğiniz kalıplarla istediğiniz şekli veriniz.
  6. Üzerine yumurta sarısı, susam/ çörek otu serperek yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  7. 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar 10-12 dakika kadar pişirin ve fırından alıp  soğumaya bırakın. İşte hepsi bu kadar, afiyetler olsun 😇😇😇

Sirkeli Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan)

Sirkeli Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan)

Sirkeli Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan)

Sirkeli Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan)

Sirkeli Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan)

Sirkeli Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan)

Sirkeli Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan)

Sirkeli Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan)

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir