Kurabiye Tarifleri
Sıvı Yağ İle Kandil Simidi
Sıvı Yağ İle Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (Sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke (Elma üzüm farketmez)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1, 5-2 su bardağı un (Kontrollü)
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Sıvı Yağ İle Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
- Bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp unu kontrollü ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru yağlı kağıt arasına koyarak 1 cm kalınlığında açıp hamuru su bardağı ile yuvarlaklar kesip ortasını da yuvarlak kesip halka şekli verip üzerine yumurta sarısı sürüp susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Bir kısmını da yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip tepsiye dizelim.
- Ben ikisini karıştırıp serptim.
- 180° fırında kızarana kadar pişirelim. Fırında fazla bekletmeyelim. Ben 20 dk da pişirdim. 15 dakikadan sonra kontrollü pişiriyoruz. Daha sert dokulu seviyorsanız fırında 25 dk kadar tutabilirsiniz. Soğuduktan sonra servise hazır.
🌕Afiyet Şifa Olsun🌕