Sıvıyağlı Kandil Simidi

Sıvıyağlı Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta ( sarısı hamura beyazı üzerine )
  • 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke ( elma yada üzüm fark etmez)
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un ( gerekirse 1. 2. yemek kaşığı ekleyebilirsiniz)

Üzeri için;

  • Susam ve çörek otu
  • Ayırdığımız bir yumurta beyazı

Sıvıyağlı Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

Merhaba
Tüm islam aleminin RAGAİP kandili mübarek OLSUN 💐💐💐
Arkadaşlar size bugün margarinsiz sıvı yağlı kıyır kıyır bir kurabiye tarifim olacak denemek isterseniz buyurun tarife geçelim.
Tüm hayırlı olan dualarınızın kabul olması dileğiyle 🤗 hoşçakalın

  1. Yumurta beyazı un ve kabartmatozu hariç tüm malzemeleri bir kapta birleştirip karıştırın .
  2. Üzerine un ve kabartma tozunu azar azar ilave edip karıştırarak yoğurun.
  3. Yoğurma işlemi bitince cevizden küçük parçalar alıp tezgah üzerinde elinizle ince uzun rulo haline getirin.
  4. İki ucunu birleştirip simit şekli verin ve önce yumurta beyazına sonra susama batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
  5. Tüm hamur bitirinceye kadar bu işleme devam edin ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15- 20 dakika altı üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

🌟Not; kurabiyelerin ortasını çok açık bırakmaya özen gösterin aksi halde kabarıp orta kısmı kapanıyor benim yaptıklarım öyle oldu siz buna dikkat edin 😉

Sıvıyağlı Kandil Simidi

Sıvıyağlı Kandil Simidi

Sıvıyağlı Kandil Simidi

Sıvıyağlı Kandil Simidi

Sıvıyağlı Kandil Simidi

Sıvıyağlı Kandil Simidi

Sıvıyağlı Kandil Simidi

Sıvıyağlı Kandil Simidi

Sıvıyağlı Kandil Simidi

Sıvıyağlı Kandil Simidi

Sıvıyağlı Kandil Simidi

Sıvıyağlı Kandil Simidi

Sıvıyağlı Kandil Simidi

Sıvıyağlı Kandil Simidi

Sıvıyağlı Kandil Simidi

Sıvıyağlı Kandil Simidi

Sıvıyağlı Kandil Simidi

Sıvıyağlı Kandil Simidi

Sıvıyağlı Kandil Simidi

Sıvıyağlı Kandil Simidi

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir