Kurabiye Tarifleri
Sıvıyağlı Kandil Simidi
Sıvıyağlı Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta ( sarısı hamura beyazı üzerine )
- 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke ( elma yada üzüm fark etmez)
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un ( gerekirse 1. 2. yemek kaşığı ekleyebilirsiniz)
Üzeri için;
- Susam ve çörek otu
- Ayırdığımız bir yumurta beyazı
Sıvıyağlı Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
Merhaba
Tüm islam aleminin RAGAİP kandili mübarek OLSUN 💐💐💐
Arkadaşlar size bugün margarinsiz sıvı yağlı kıyır kıyır bir kurabiye tarifim olacak denemek isterseniz buyurun tarife geçelim.
Tüm hayırlı olan dualarınızın kabul olması dileğiyle 🤗 hoşçakalın
- Yumurta beyazı un ve kabartmatozu hariç tüm malzemeleri bir kapta birleştirip karıştırın .
- Üzerine un ve kabartma tozunu azar azar ilave edip karıştırarak yoğurun.
- Yoğurma işlemi bitince cevizden küçük parçalar alıp tezgah üzerinde elinizle ince uzun rulo haline getirin.
- İki ucunu birleştirip simit şekli verin ve önce yumurta beyazına sonra susama batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Tüm hamur bitirinceye kadar bu işleme devam edin ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15- 20 dakika altı üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
🌟Not; kurabiyelerin ortasını çok açık bırakmaya özen gösterin aksi halde kabarıp orta kısmı kapanıyor benim yaptıklarım öyle oldu siz buna dikkat edin 😉