Kurabiye Tarifleri
Siyez Unu İle Dereotlu Tuzlu Kurabiye
Siyez Unu İle Dereotlu Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gr tereyağı
- 1 yumurta (beyazı üzerine)
- 1 çorba kaşığı sirke
- Yarım demet dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1, 5 çay kaşığı karbonat
- 1, 5 su bardağı siyez un
Üzeri için;
- Susam
Siyez Unu İle Dereotlu Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
Öncelikle merhaba,
Bütün tariflerimde siyez unu kullanmaktayım.Siyez buğdayı genetiği bozulmadan günümüze kadar gelmiştir.Siyez buğdayı içerisinde 14 kromozom bulunmaktadır ve bu gün kullanılan modern buğday içerisinde 42 kromozom bulunmaktadır.İnsan genetiğine modern buğday uymamaktadır. Sadece sizlere faydalı tavsiyeler vermek için bunlardan söz ediyorum. Biz yaşam tarzımızı değiştirerek mümkün olduğunca paketlenmiş ürünleri tüketmemeye dikkat ediyoruz. Bu zamana kadar uygulanan tarifleri de yaşam tarzımıza uydurmaya ve sizlerle paylaşmaya çalışıyorum. Hiç bir tarifte beyaz un, kabartma tozu, vanilya, margarin, ayçiçek yağı, yağlı kağıt bulunmamaktadır.
- Oda sıcaklığındaki tereyağ, yumurta sarısı, sirke, şeker, tuz karıştırılır.
- İnce doğranmış dereotu karışıma eklenir.
- Ardından karbonat ( üzerine bir kaç damla limon suyu) ve kontrollü olarak siyez unu eklenir.
- Küçük yuvarlaklar halinde şekillendirilir.
- Önce yumurta beyazına ardından susama bandırılır.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.Afiyet olsun 🌸