Kurabiye Tarifleri

Snickers Kurabiye (Uzadıkca Uzayan Lezzet)

Snickers Kurabiye (Uzadıkca Uzayan Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yada margarin (yumuşak)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 – 3. 5 su bardağı un

Karamel Sos;

  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı krema
  • 1 buçuk yemek kaşığı tereyağ

Üzeri İçin;

  • 200 gram tuzsuz fıstık
  • 1 adet 80 gramlık bitter yada sütlü çikolata

Snickers Kurabiye (Uzadıkca Uzayan Lezzet) Tarifi Yapılışı

Sizlere herkesi hayran bırakacak bir kurabiye tarifiyle geldim. Orjinal snickers lezzetinde. Isterseniz fındıklada yapabilirsiniz ama fıstık çok yakışıyor. Karamel yerken uzuyor tam bir orjinal snickers tadinda. youtube sayfamda uzun uzun yapılış videosu var izleyebilirsiniz. youtube : merveli mutfak

  1. Öncelikle hamuru için un hariç tüm malzemeler harmanlanır yavaş yavaş un eklenip ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  2. Hamuru merdaneyle açıp çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir
  3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye konur çok fazla kabarmaması için çatal batırılır 180 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
  4. Çıkardıktan sonra soğumaya bırakılır.
    Karamel Sos için 1 buçuk su bardağı toz şekeri tavaya alınır üzerine su eklenir. Yavaş yavaş karıştırılır. ( Önce suyunu çekicek sertleşmeye başlayacak sonrada yavaş yavaş karamelize olmaya başlayacak ) bu aşamada ocağı kısın tereyağ ekleyip hızlıca karıştırın
  5. Yağ eridikten sonra krema eklenir.
  6. Kısık ateşte kıvam alana kadar karıştırın ocağı kapatın. Fazla pişirmeyin yanmasın
  7. Karameli 2 dakika bekletin hafif soğusun uzamaya başlayacak. kurabiyelerin üzerine kaşık yardımıyla sürün donmadan fıstıkları üzerine koyun.
  8. Karamel donarsa tekrar ısıtın. Çikolatayı benmari usulü eritip buzdolabı poşetine koyup küçük bi delik açıp kurabiyelerin üzerine gezdirin.
  9. Çikolatalar donunca servise hazırdır.
    not : karamel fazla pişerse yanar acı bi tat olur. kurabiyelere sürerken donmaya başladıysa tekrar ısıtırsanız tekrar eski kıvamına dönecektir. kıvamı çok koyu olunca tamamen donuyor kurabiyenin üzerinde taş gibi oluyor buyüzden fazla pişirmeyin. yerken uzamalı kıvamı sakız gibi olmalı donduğunda. çok pişdiğinden dolayı fazla donduysa çok az krema ekleyip tekrar ısıtın. kurabiyelere öyle sürün.

Snickers Kurabiye (Uzadıkca Uzayan Lezzet)

Snickers Kurabiye (Uzadıkca Uzayan Lezzet)

Snickers Kurabiye (Uzadıkca Uzayan Lezzet)

Snickers Kurabiye (Uzadıkca Uzayan Lezzet)

Snickers Kurabiye (Uzadıkca Uzayan Lezzet)

Snickers Kurabiye (Uzadıkca Uzayan Lezzet)

Snickers Kurabiye (Uzadıkca Uzayan Lezzet)

Snickers Kurabiye (Uzadıkca Uzayan Lezzet)

Snickers Kurabiye (Uzadıkca Uzayan Lezzet)

Snickers Kurabiye (Uzadıkca Uzayan Lezzet)

Snickers Kurabiye (Uzadıkca Uzayan Lezzet)

Snickers Kurabiye (Uzadıkca Uzayan Lezzet)

Snickers Kurabiye (Uzadıkca Uzayan Lezzet)

Snickers Kurabiye (Uzadıkca Uzayan Lezzet)

Snickers Kurabiye (Uzadıkca Uzayan Lezzet)

Snickers Kurabiye (Uzadıkca Uzayan Lezzet)

Snickers Kurabiye (Uzadıkca Uzayan Lezzet)

Snickers Kurabiye (Uzadıkca Uzayan Lezzet)

Snickers Kurabiye (Uzadıkca Uzayan Lezzet)

Snickers Kurabiye (Uzadıkca Uzayan Lezzet)

Snickers Kurabiye (Uzadıkca Uzayan Lezzet)

Snickers Kurabiye (Uzadıkca Uzayan Lezzet)

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı