Kurabiye Tarifleri

Snickers

Snickers Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 150 gram yumuşak margarin
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
  • 2, 5 – 3 su bardağı un

Karameli için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 40 gram margarin veya tereyağ
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı yer fıstığı veya fındık

Üzeri için;

  • 60 gr çikolata

Snickers Tarifi Yapılışı

Fıstıklı 🥜 karamelli🥧 çikolatalı 🍫 snickers tart. Huzurlarınızda bomba bir tarif daha 🤩
Tart hamuru kıyır kıyır,
Karamelli kısmı kremasız yapıldığı için hem ekonomik hem de lezzetli,
Tüm bunların çikolatayla birleşimini düşünün diyecek söz yok 😂😍😎

  1. Hamur malzemelerinin tümünü  karıştırarak tart hamurunu hazırlayın.
  2. Muffin kaplarını margarinle yağlayın. Ben porsiyonluk yaptım ama siz isterseniz tart kalıbında tek seferde de yapabilirsiniz.
  3. Yağlı kağıt arasında açtığınız hamuru kalıptan biraz daha geniş yuvarlak bir cisimle daireler çıkarıp muffin kaplarına yerleştirin.
  4. Hamur parçalanabilir hiç sorun değil, elinizle istediğiniz şekle giren çalışması çok kolay bir hamur, ben boşlukları yapboz yapar gibi ordan buradan hamur alıp yapıştırarak tamamladım. 😂 Hatta kalın olmasın dedim çok az da hamur arttı, onları da küçük küçük yuvarlayıp tepsinin üstüne koyup kurabiye gibi yapıp pişirdim.
  5. Tartların alt kısmını kabaracağı için çatalla delin.
  6. Tartları yaptıktan sonra fırın ısınana kadar dolaba koyun hamur kendini biraz toplasın.
  7. 170 derece ısınmış fırında pişirin.
  8. Çukurların beyaz görünmesi sizi yanıltmasın, kenarları ve alt kısmını kontrol edin pembeleşmisse tamamdır alın fırından.
  9. Ilıyınca bıçağın ucuyla hafiften kenarlarını sıyırın hemen çıkıyorlar.
  10. Karamel için şekeri kalın tabanlı çelik bir tencereye alıp kısık ateşte karıştırmadan, tencereyi sallayarak eritin. Sallamayla karışmayacak hale geldiğinde tahta kaşıkla karıştırın.
  11. Şeker tamamen eriyince yanmaması için ocaktan bir kenara alıp margarin ekleyip karıştırın.
  12. Bir kapta nişastayı sütle iyice karıştırın.
  13. Tencereyi tekrar ocağa alın.
  14. Yağ tamamen eridiğinde bir taraftan karameli karıştırın diğer taraftan azar azar nişastalı sütü dökün. Bu işlemleri hep kısık ateşte yapın.
  15. Sütü dökünce katılaşan şeker, tekrar eriyip kıvam alana kadar karıştırın. Şu anda sıvı görünüyor ama soğudukça katılaşacak.
  16. Ocaktan alıp soğumaya bırakın, arada karıştırın ki üzeri kabuk tutmasın.
  17. Soğuyan karamele fıstık ekleyip karıştırın.
  18. Pişen ve soğuyan tartlara fıstıklı karamelden koyun. Bu karamel sos fazla geliyor, yarısı arttı diyebilirim kalanı da buzdolabına koydum.
  19. Karamelli tartları buzdolabına kaldırın.
  20. Bu sırada çikolatayı benmari usulü eritin
  21. Tartların üzerine ister kaşıkla zikzak yapın, isterseniz üzerini tamamen çikolatayla kapatın tercih sizin.
  22. Üzerlerine komple çikolata dökerseniz çikolata miktarını arttırmanızı öneririm.
  23. Çikolatanın soğuyup sertleşmesi için buzdolabına kaldırın. Bende 12 adet çıktı. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🌺

Snickers

Snickers

Snickers

Snickers

Snickers

Snickers

Snickers

Snickers

Snickers

Snickers

Snickers

Snickers

Snickers

Snickers

Snickers

Snickers

Snickers

Snickers

Snickers

Snickers

Snickers

Snickers

Snickers

Snickers

Snickers

Snickers

Snickers

Snickers

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı