«

Sürülebilir Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram  oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı   yoğurt
  • 1 paket   kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı   sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı   pudra şekeri
  • 3, 5 su bardağı   un
  • 4 yemek kaşığı sürülebilir çikolata

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Sürülebilir Çikolatalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

Kakao, süt, fındık ve olmazsa olmaz peynir altı suyundan mutesekkil olan, sarelle, çokokrem gibi ürünlerin ait olduğu gıda sınıfına verilen isim. Halk dilinde kendine yer bulamamış, çoğu zaman şokella, nutella gibi markalarla betimlenmiştir. Kurabiyenin orjinal adı nutellaydı. Biz torku kullanıyoruz. Bu sebeple ismini bu şekilde vermek zorunda kaldım.

  1. Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt el ile birbirine karışana kadar yoğurulur.Unun bir kısmına kabartma tozu eklenir. Yavaş yavaş yoğurdukça un eklenir.
  2. Yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Yuvarlanır.
  3. Tam ortası bastırılıp çukurlaştırılır.
  4. Çay kaşığı ile sürülebilir çikolata konur. Hepsine aynı işlem yapılır.
  5. 180 derece fansız ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir. Tamamen soğuyunca tepsiden alınır.

Sürülebilir Çikolatalı Kurabiye

Sürülebilir Çikolatalı Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *