«

Susamlı Gevrek Toplar Tarifi'nin Malzemeleri

  • 250 gr tereyağı
  • 1 yumurta akı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 kase susam

Susamlı Gevrek Toplar Tarifi'nin Yapılışı

Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp azar azar un ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Bir kasede pekmez ve suyu karıştırın. Yuvarladığınız bezeleri önce pekmezli suya daha sonra susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana dek pişirin. Dilediğiniz gibi servis edin. Afiyet olsun.
Not: ben kavrulmuş ve kavrulmamış susam kullandım. Siz dilediğinizi kullanabilirsiniz.Kurabiyelerin daha gevrek olmasını istiyorsanız soğuyana kadar fırından çıkarmayın.

, Susamlı Gevrek Toplar www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *