Susamlı Gevrek

Susamlı Gevrek Tarifi'nin Malzemeleri

  • 250 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı zeytin yağ
  • 2 yumurta (sarisi hamuruna beyazları üstüne)
  • 1 yemek kaşığı dolusu şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • 1 su bardağı susam

Susamlı Gevrek Tarifi'nin Yapılışı

Tüm malzemeler yoğurma kabına alınarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve çok kalın olmayan uzun şeritler yapılır sonra istenilen boylarda kesilir. Tüm hamurları böyle yaptıktan sonra gevreklerimizi yumurtanın beyazına batırıp ardından susama buluyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20 dk pişiriyoruz.

, Susamlı Gevrek www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir