Kurabiye Tarifleri

Susamlı Kraker Tarifi

Susamlı Kraker Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gr margarin (tercihen tereyağı)
  • ½ çay bardağı (50 ml) sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3 su bardağı (660 gr) un
  • Üzeri için
  • 1 adet yumurta
  • 4-5 yemek kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı pekmez (isteğe bağlı)

Susamlı Kraker Tarifi'nin Yapılışı

1-) Un hariçindeki malzemeler derince bir kaba konur. İlk önce elle yoğrulur. Sonra mikser ile çırpılır.
2-) Un elenerek yavaş yavaş katılır bir taraftan da yoğrulur. Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
3-) Hamur 15-20 dk buzdolabında dinlendirilir.
4-) Buzdolabından çıkarılan hamur 2 veya 3 parçaya bölünür. Tezgah üzerinde merdane ile yarım cm kalınlığında açılır.
5-) Bir kapta yumurta çırpılır ve fırça yardımıyla hamur üzerine sürülür.
6-) Susam serpilerek hamurun her tarafı susama bulanır.
7-) Bıçak yardımıyla (veya kalıpla) kesilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine dizilir.
😎 Önceden 170-180 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca servis edilir.
Afiyet olsun
Hamur şekillendirilirken farklı kesme biçimleri uygulanabilir.

, Susamlı Kraker Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı