Susamlı Kurabiye Tarifi

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Susamlı Kurabiye Tarifi
Susamlı Kurabiye Tarifi

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 05.08.2017  |   Okunma : 252  |   Yorum : 0

Susamlı Kurabiye tarifi çayın veya kahvenin yanında eşlik edecek en lezzetli kurabiyelerden birisidir. Bu nefis kurabiyeyi sakın kaçırmayın.

Malzemeler:

  • 125 gram oda ısısında tereyağı
  • 2 adet yumurta (birinin akı ayrılacak)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un ( ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz)

Üzeri için:

  • Susam

Hazırlanışı:

  1. Hamur malzemeleri ile hamuru yoğuruyoruz.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  3. Önce yumurta akına sonra susama batırıp fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz.
  4. Eğer yağı kağıt yoksa yağ sürebilirsiniz tepsinize.
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyeleri diziyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan Arzu Erciyas'a teşekkür ederiz.

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi