«

Susamlı Minikler Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr teremyağ yada tereyağ ( ben teremyağ kullandım ) oda ısısında
  • 1/ 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı kavrulmuş susam
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı tepeli nişasta ( ben mısır kullandım )
  • Çay kaşığı ucu ile tuz
  • 4 su bardağı un ( un markasına göre miktar değişebilir 3 su bardağından sonra kontrollü ekleyin )
  • Su bardağı ölçüsü 200 ml
  • Çay bardağı ölçüsü 125 ml

Susamlı Minikler Tarifi Yapılışı

Kıyır kıyır bir lezzet. Pratik 1 saat içinde hazır. Çayınız ocakta demlenirken kurabiyeniz hazır. Leziz mi leziz bir tarif 😋😋😋
Çocuklarınızın beslenmelerine dahi koyup onların zevkle yiyebileceği bir kurabiye.

  1. Susamları kısık ateşte kavuralım. 3 – 5 dakika kadar soğutalım.
  2. Yoğurma kabına bütün malzemeleri koyalım karıştıralım.
  3. Yavaş yavaş unu ekleyelim.
  4. Kıvamlı ele yapışmayan hamur elde edelim.
  5. Hamuru dinlendirelim. ( 15 dakika kadar vakit var ise )
  6. Hamurumuzdan küçük parçalar alalım yuvarlayalım.
  7. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  8. Alt üst açık ısıtılmış fırında 170 derecede pişirelim. ( süre fırından fırına değişebilir. )
  9. Üzeri beyaz kalacak şekilde kontrollü pişirelim.
    Müthiş lezzetli susamlı minikler denemeye değer bir lezzet.
    Afiyet olsun. 🍀

Susamlı Minikler

Susamlı Minikler

Susamlı Minikler

Susamlı Minikler

Susamlı Minikler

Susamlı Minikler

Susamlı Minikler

Susamlı Minikler

Susamlı Minikler

Susamlı Minikler

Susamlı Minikler

Susamlı Minikler

Susamlı Minikler

Susamlı Minikler

Susamlı Minikler

Susamlı Minikler

Susamlı Minikler

Susamlı Minikler

Susamlı Minikler

Susamlı Minikler

Susamlı Minikler

Susamlı Minikler

Susamlı Minikler

Susamlı Minikler

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *