Kurabiye Tarifleri
Susamlı Simit

- 125 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı sirke
- Susam
İlk önce bir kap içinde oda sıcaklığındaki margarin ,sıvı yağ yardımıyla ezilip ardında yumurtaların sarısı, süt, mahlep, şeker, tuz ve sirke de eklenip un yardımıyla kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur. Hamur ceviz büyüklüğünde pezilere alınır. Peziler açılarak simit şekli verilir. Simit şekli alan hamur daha önceden kalan yumurtaların akına daha sonra susama batırılıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Daha önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
, Susamlı Simit www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.