«

Susamlı Simit Kurabiye (Bayatlamayan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta sarısı (beyazı üzerine )
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un ( yaklaşık 5 su bardağı )

Üzeri için ;

  • 1 yumurta beyazı
  • Susam

Susamlı Simit Kurabiye (Bayatlamayan) Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeler derin bir yoğurma kabına alınır. Ve kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.
  2. Hamurdan 2 küçük beze alınır ve yuvarlanır. Birbirine burgu şeklinde dolanır ve simit şekli verilir.
  3. İlk önce yumurta beyazına sonra susama batırılarak tepsiye dizilir.
  4. Önceden ısıtılmış 180° derece fansız fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
  5. Fırından çıkardığımız kurabiyelerimiz ilk sıcaklığı çıkana kadar beklenir ve servis edilir.

Not:Bu ölçülerle 3 tepsi kurabiye çıkıyor isterseniz ölçülerin yarısını kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun 💕

Susamlı Simit Kurabiye (Bayatlamayan)

Susamlı Simit Kurabiye (Bayatlamayan)

Susamlı Simit Kurabiye (Bayatlamayan)

Susamlı Simit Kurabiye (Bayatlamayan)

Susamlı Simit Kurabiye (Bayatlamayan)

Susamlı Simit Kurabiye (Bayatlamayan)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *