Kurabiye Tarifleri
Susamlı Simit Tadında Kurabiye (Ağızda Dağılan Lezzet)

Susamlı Simit Tadında Kurabiye (Ağızda Dağılan Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr teremyağ yada tereyağ (Oda sıcaklığında ve ben teremyağ kullandım)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1 adet yumurta ( L. Large. büyüklüğünde ve oda sıcaklığında)
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 3 tatlı kaşığı tepeli şeker
- 2 tatlı kaşığı sirke ( ben elma sirkesi kullandım)
- 1 paket kabartma tozu
- 3. 5 su bardağı un ( Bim market Efsane marka un kullandım)
Üzeri için:
- 4 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- 1 çay bardağı su
- Esmer susam
- Beyaz susam
- Az oranda mavi ve beyaz haşhaş
- Not : çay bardağı ölçüsü 125 ml. su bardağı ölçüsü 200 ml.
Bilgilendirme :
- Yağınız mümkünse tam erimiş olsun. Un miktarını etkileyebiliyor. Katı olursa un miktarını ayarlamakta zorlanırız. Fazla un olursa sert bir hamur olur.
- Yumurta büyüklüğüne ve un kalitesine göre miktar değişebilir.
- Kullandığım tuz kaya tuzu sizler tuzu damak tadına göre ayarlayınız.
- Üzüm pekmezi kullandım. Elde mevcutta dut varsa keçi boynuzu var ise kullanabilirsiniz.
- Piştikten sonra fırını kapatıp 5 dak. gözden kaçırmadan fırında tutalım.
- Pişme süresi fırından fırına değişebilir.
Susamlı Simit Tadında Kurabiye (Ağızda Dağılan Lezzet) Tarifi Yapılışı
Ağızda eriyen pastane tadında muhteşem bir lezzet. Okullar açılıyor çocuklarımızın beslenmelerine koyabiliriz. Cay yani muhabbet kurabiyesi 1 saat içinde harika bir kurabiyeniz oluyor.
Tarifimize gelince :
- Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri koyalım. Karıştıralım.
- Karışıma unu yavaş yavaş ekliyelim. Bende 3. 5 bardak tam geldi. Yumuşak bir hamur olucak.15 dak. dinlendirelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye hamurdan parçalar alarak önce pekmezli su karışımına sonra susam karışımına batırarak dizelim.
- Alt üst açık ısıtılmış fırında 170 derecede pişirelim.
- Piştikten sonra fırını kapatıp 5 dak. kadar kontrol altında fırın içerisinde bekletelim.
- Tel bir ızgara üzerine çıkarıp servise sunalım.
Afiyet olsun. 🍀