Susamlı Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan)

Susamlı Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta ( akları üstüne ayrılacak )
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 paket margarin ( eritilmiş )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta akı
  • Susam

Susamlı Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, sirke, tuz, şeker ve eritilmiş( ılık) margarini eliniz ile özleşene kadar karıştırın.
  2. Azar azar un be kabartma tozunu ilave ederek ele yapışmayacak ama çokta sert olmayacak bir hamur elde edin.
  3. İstediğiniz şekli verdiğiniz parçaları önce yumurta akı sonra kavrulmuş susama bandırıp “yağlanmamış” tepsiye dizin.
  4. Fırının durumuna göre 180-200 derece de 15-20 dk yanları kızarıncaya kadar pişirin.
    Afiyet olsun. .

(bayatlamayan) Susamlı Tuzlu Kurabiye

(bayatlamayan) Susamlı Tuzlu Kurabiye

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir