Kurabiye Tarifleri

Susamlı Ve Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye

Susamlı Ve Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 adet yumurta (sarısı hamura beyazı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Alabildiğine un

Susamlı Ve Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Margarini eritip ılıtalım ve yoğurma kabına alalım.
  2. Daha sonra içine sıvı yağ toz şeker tuz mahlep yumurta sarısı sirkeyi ilave edip iyice karıştıralım.
  3. Unu azar azar ilave edelim ve kabartma tozunu da içine koyalım. İyice yoğuralım.
  4. Daha sonra tezgahın üstüne hamuru alıp 1 parmak kalınlığında açalım.
  5. Ve istediğimiz şekilde keselim ben bu şekli vermeyi tercih ettim. Kestiğim aparatı da resimlerde göreceksiniz.
  6. Kestikten sonra üstüne yumurta beyazını sürelim ve karıştırdığımız susam ve çörek otunu da üstüne serpelim.
  7. Sonra bir bıçak yardımı ile kestiğimiz hamuru alıp fırın tepsisine yerleştirelim.
  8. Fırın 180 derecede ve 15 – 20 dakika kadar yani üstü kızarana kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN.

Susamlı Ve Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye

Susamlı Ve Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye

Susamlı Ve Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye

Susamlı Ve Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye

Susamlı Ve Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye

Susamlı Ve Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye

Susamlı Ve Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye

Susamlı Ve Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye

Susamlı Ve Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye

Susamlı Ve Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı