Kurabiye Tarifleri
Süslü Tahinli Kurabiye
Süslü Tahinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr oda sıcaklığında margarin
- 1 yumurta sarısı (akı dışına kullanılacak)
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 paket vanilya
- Yarım paket hamur kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 yumurta akı
- Yeteri kadar ceviz
- Yeteri kadar beyaz çikolata
Süslü Tahinli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeyi katıp karıştırın unu azar azar ilave edip iyice yoğurun.
- Bu hamur biraz farklı bu yüzden unu dikkatli katın kuru gelirse toparlanmaz.
- Hamurdan bir parça alıp elinizde toparlayın ve yağlı kağıt üzerinde önce elinizle biraz açın.
- Sonra üzerine yağlı kağıt koyup merdane ile 1, 5 cm kalınlığında kare şeklinde açın.
- Daha sonra bir bıçak veya videodaki gibi bir aletle minik karelere bölün. Dikkatli bir şekilde kaldırıp önce yumurta akına sonra cevize batırıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
- Tüm hamuru bitirdikten sonra önceden ısıttığınız 175 derece fırında üzeri hafif pembeleşince fırından çıkarın ama hemen tepsiden çıkarmayın iyice soğuduktan sonra alabilirsiniz çünkü sıcakken dağılacaktır o soğudukça sertleşir.
- Benmari usulü ile beyaz çikolatayı eritip üzerine sıkın. 2-3 gün kapalı bir kavanozda tazeliğini korur.
Yapım aşaması video halinde youtube kanalımda var bakabilirsiniz. 🤗