«

Tahinli Şipşak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı tahin
  • 2 paket vanilya
  • 1 çay barağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1/2 (yarım) su bardağı ceviz( isterseniz 1 su bardağı ekleyebilirsiniz)

Tahinli Şipşak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Kakao hariç tüm malzemeyi bir karıştırma kabına alıp yoğurun.
  2. Cevizin 1/3’ünü hamura ekleyin kalanını kurabiyeleri batırmak için ayırın.
  3. Hazırladığınız hamurun yarısından biraz azını ayırıp kakao ekleyin ve tekrar yoğurun.
  4. Daha sonra ufak ceviz yahut fındık büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve parçalanmış cevize bulayıp tepsiye dizin.
  5. İsterseniz hepsini batırmaya bilirsiniz. Tamamiyle isteğe bağlı.
  6. Hazır olan kurabiyeleri 170 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

Önemli not:
Bu tarifte kabartma tozu yok. Kabartma toyu eklenince bir kadar kıyır kıyır olmuyor.

Tahinli Şipşak Kurabiye

Tahinli Şipşak Kurabiye

Tahinli Şipşak Kurabiye

Tahinli Şipşak Kurabiye

Tahinli Şipşak Kurabiye

Tahinli Şipşak Kurabiye

Tahinli Şipşak Kurabiye

Tahinli Şipşak Kurabiye

Tahinli Şipşak Kurabiye

Tahinli Şipşak Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *