«

Tahinli Üzümlü Fındıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı kaynamış blender da çekilmiş kuru üzüm
  • 1 su bardağı tahin
  • ¹/² çay bardağı sıvı yağ
  • ¹/² su bardağı toz şeker ( ben kahverengi şeker kullandım, melaslı, tadını sevdiğimiz için)
  • 3, 5 su bardağı kadar un
  • 1 adet yumurta (sarı hamurun içine, akı üzerine)

Tahinli Üzümlü Fındıklı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç her şeyi blender ile karıştırın
  2. Sonra bir kapta unu da ekleyip yoğurun.
  3. Ceviz kadar hamur alıp yuvarlayın, tepsiye koyunca da üstüne bastırın. Hamur çok kalın da veya çok ince olmasın. Kurabiyeler yaklaşık olarak eşit büyüklük ve kalınlıkta olsun.
  4. Kurabiyelerin üzerine yumurta akın fırça yardımı ile sürün ( kızarınca güzel bir görüntü oluyor)
  5. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yumuşak kurabiye için 20 dakika , kıtır kurabiye seviyorsanız 30-35 dakika pişirin.

Avuç içi büyüklüğünde 40 kadar kurabiye çıkıyor. 14 aylık oğlum bayıldı. İçinde çok fazla rafine şeker de olmadığı için gönlüm daha rahat. Birkaç gündür de bayatlamadığı için rahatlıkla tüketiyoruz. 😊 Deneyeceklere afiyet olsun.

Tahinli Üzümlü Fındıklı Kurabiye

Tahinli Üzümlü Fındıklı Kurabiye

Tahinli Üzümlü Fındıklı Kurabiye

Tahinli Üzümlü Fındıklı Kurabiye

Tahinli Üzümlü Fındıklı Kurabiye

Tahinli Üzümlü Fındıklı Kurabiye

Tahinli Üzümlü Fındıklı Kurabiye

Tahinli Üzümlü Fındıklı Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *